• Скип то маин цонтент
  • Скип то фоотер

Цандлемастер

Еко свеће

  • Еколошке свеће
    • Мирисне свеће
    • Свеће без мириса
    • Лимитед едитион
    • Привате Лабел – Брендирање
  • ДРY суви восак
  • Материјали
    • Сојин восак
    • Фитиљи за свеће
    • Мириси за свеће
    • Боје за свеће
    • Алати за свеће
    • Адитиви за свеће
    • Упутства
  • Стартер Китс (ДИY)
  • Корпа
  •  

Блог

Наручивање производа

Ukoliko ne možeš da se snađeš u proceduri naručivanja na šopu, dostupni smo i preko Viber i WhatsUp platfomi.

Možeš nas kontatirati radnim danom od 8 – 20 sati i subotom do 15 sati.

Odgovorićemo na pitanja u vezi naručivanja ili kreirati narudžbinu za tebe.

Written by admin

Промена цена фитиља

Najava promene cena za fitilje serije Stabilo.
Po starom običaju poslovanja u našoj državi, blagovremeno najavljujemo promenu cena odnosno poskupljenje koje će biti aktivno od 01.03.2023. godine.
Više od godinu dana, preciznije 14 meseci mi nismo korigovali cenu fitilja čak i posle dve najave i korekcije proizvođača ali sada moramo. Nemci pravdaju poskupljenje nekakvim poremećajem na tržištu sirovina, transporta, nedostatkom energenata, cenama struje, gasa i dr.
Mi tih problema nemamo. Jedini razlog zašto mi korigujemo cenu je taj što su oni poskupeli. Realno, najavili su nam to pa i mi ceneći naše kupce činimo isto.
Nema mesta panici i gomilanju zaliha kao u slučaju toalet papira. Fitilja ima na zalihama, na putu su ranije naručeni i planiramo nov uvoz tako da su nam magacini puni do čepa. Evo i nekih slika:

Sadašnje cene za pakovanja Stabilo od 10 (200din) i 50 komada (950din) će biti korigovane na 250 i 1.100 dinara, dok za sada serija LX ostaje nepromenjena.
Još jednom, poskupljenje važi od Prvog marta 2023.

Written by admin

Фростинг – беле флаке на свећама

Noćna mora svih koji izrađuju sveće od biljnih voskova je pojava belih fleka, slojeva koji deluju kao jutarnji mraz na šoferšajbni. U našoj radionici kažemo da su “smrzle”, dok englezi imaju izraz Frosting.

O čemu se radi?
Ova pojava karakteristična je za sve voskove na biljnoj bazi, posebno kod sojinog voska. To je prirodna pojava odnosno kristalizacija jer materijal želi da se vrati u prvobitno stanje. Potpuno je normalan proces i ni na koji način ne utiče na kvalitet sveće i njene performanse.
Kristalizacija voska je dokaz da je materijal čist, odnosno da ne sadrži veštačke aditive.

Kako sprečiti?
Najveći uticaj na vidljivu pojavu kristala ima temperatura i to u više faza izrade. Osim temperature tu su i količine boja i mirisa zato se pridržavajte sledećih pravila, a naveden redosled je uslovljen procesom rada:

  1. Kada se vosak isotopi, ne mešaj ga intenzivno. Mešanje se ne radi kao na ubrzanom snimku ili kada se mute jaja već sporo i lagano.
    Često se zanesemo i brzo mešamo kako bi skinuli vosak sa alata s kojim radimo.
    Brzo mešamo i kada dodamo farbu ili miris pa mislimo da ćemo bolji efekat imati ako mu dušu istresemo ali nije tako. Samo lagano i opušteno.
  2. Kontroliši temperaturu.
    Idealna temperatura za rad je između 20 i 24C, i leti i zimi – uvek. Leti i pri temperaturama višim od 24C neće biti ovih problema ali kada su temperature niske, onda je veselo.
    Često prostorije u kojima radimo nisu one u kojima boravimo pa niko normalan i ne održava ove temperature konstantno ali sada pričamo o teoriji. U praksi će pasti temperatura u radionici i na 10C i tada dolazi do kristalizacije.
    Savet:
  • Pokušaj da izlivanje modela ne uradiš na kraju radnog vremena kada nakon sipanja voska, gasiš svetla i grejanje pa otrčiš na seriju, utakmicu ili redovno obraćanje nekoga u 20h.
  • Isplaniraj neki drugi posao za kraj radnog vremena: pakovanje, sređivanje, čišćenje…
  • Podloga na kojoj stoje kalupi neka bude rešetka. Bilo kakva. Drvena, metalna sa praznim prostorom koji će sprečiti zadržavanje toplote i omogućiti ravnomerno hlađenje.
  • Najgora opcija je mermerna podloga.
  • Neka razmak između kalupa, čaša, teglica bude veći, bar 7-10cm.

Pre sipanja kalup, čaša, tegla moraju biti zagrejani. Kada se rade veće serije za staklene posude je najbolja rerna na 50C. Temperatura posude (kalupa) nikako ispod 37C (najlakše se pamti).
Za manju seriju je dovoljan fen i topao vazduh neposredno pre sipanja. Silikonski kalupi su problem. Ugrejte ih nekako, a da ih ne oštetite vrućim vazduhom. Ja s njima ne radim pa mi je to nepoznato. Naši kalupi su aluminijumski, stalno na sobnoj temperaturi i fen završava posao.
Savet: neka u kalupu uvek bude neizvađen model. Neka stoji tu danima, mesecima. Neće mu ništa faliti, a štiti kalup od prljavštine i deformacije neadekvatnim odlaganjem i stajanjem.

Sipanje u kalup ili čašu neka bude na što nižoj temperaturi. Neću sada navoditi preciznu temperaturu jer to zavisi od vrste voska.
Savet: dok se vosak hladi, budi strpljiv i neka padne temperatura što više. Povremeno lagano promešaj jer njegova temperatura nije ista na dnu i na površini. Ovo posebno važi kod većih istopljenih količina.
Kada vidiš da se vosak zamaglio, spreman je za nalivanje.
Izmeri tu temperaturu i zapiši sve detalje jer će ti trebati za sledeću turu, tj. da znaš gde je greška i ne ponoviš je.

Hlađenje pre sipanja traje večnost, posebno kada se dodaju mirisi ili boje jer mu je početna temperatura preko 80C.
Savet: nema prečice. Ne pokušavaj da ga izneseš napolje kako bi ga prohladio. Neka se hladi na radnoj temperaturi. Radi nešto drugo u međuvremenu.

Hleđenje sveće u kalupu
Naliješ i sutra je izvadiš. Ništa prostije, međutim…
Ako je situacija takva da se moraju izliti veće količine pa ti je kalup potreban za nalivanje više puta u toku radnog vremena… šta da ti kažem? Potreban ti je veći broj kalupa.
Bez nekog posebnog dokazivanja, vreme za potpuno ohlađenu sveću je 24 sata. Najlakše mi je to da tako da definišem: sipaj danas, izvadi sutra. Nije isto hlađenje voska u kalupu, bez uticaja spoljne temperature i hlađenje van kalupa. Znamo da neprrijatelj br.1 Promaja, nikada ne spava.

Sve je urađeno kako je predloženo i opet isto?!?
Isti materijal, isti uslovi, isti postupak… I opet bele fleke!
Verujem. Ovo je sve što znamo, a mnogo više je toga što ne znamo. Počinjem da sumnjam i u položaj Merkura.
U svakom slučaju, treba rešiti te fleke ako su se pojavile.
Savet: pokušaj da model tretiraš toplim fenom. Lagano, izdaleka, oprezno da topao vazduh ne deformiše model.
To se rešava i umakanjem u vruć vosak ali modeli koje danas kinezi forsiraju su takvi da se ne mogu farbati ili glazirati umakanjam. Babls i gole žene uskoro više neće biti trend pa će svima biti lakše.

Kako da se to reši, a da ne razmišljam o svemu ovome?
Vrlo jednostavno: vosak ne mora biti 100% biljni. Dodaju se aditivi, i prirodni i veštački.
20% parafina eliminiše ovaj problem, na primer. Aditiv BHCFF256 isto sprečava frosting ali mu je naziv dovoljno zastrašujuć da me i ne zanima šta je to uopšte.

Dobre strane
Sveća sa tragovima kristalizacije je dokazano prirodna, bez sintetičkih aditiva.
Prirodna sveća nije Šer sa 76 godina i bez ijedne bore.

Written by admin

Мириси за свеће

Aktuelni trendovi koji vladaju u proizvodnji sveća fokusirani su na izvorno, održivo, ekološko i zdravo. To smo i mi ali ne mirujemo već idemo dalje.
Kreativnost i pre svega smelost su koraci koje mi činimo ali potstičemo i sve druge da se u tom smeru slobodno kreću, a sve počinje od materijala. Zato i u sektoru mirisa nudimo one koji su prvo tehnički provereni.
Sarađujemo sa najboljim i najkreativnijim parfimerima i mirisnim kompanijama lociranim u Francuskoj i Nemačkoj. Ovo nam omogućava da našim kupcima ponudimo veoma ekskluzivne mirise. Neki od njih su sastavljeni od patentiranih mirisnih molekula koji nude aromatičnu jedinstvenost na tržištu.
Koristimo prednosti višedecenijske saradnje kako bismo zadovoljili originalne i individualne želje naših kupaca. Iz tog razloga imamo tehnički i dizajnerski uticaj na kreacije mirisa, drugim rečima… ljudi hoće da nam ispune zahteve.
Nemački stručnjaci za bezbednost utvrđuju da su svi zakonski zahtevi ispunjeni za odabrani miris. Na kraju, svaki miris prvo mi testiramo u različitim voskovima pa puštamo na tržište.
Trudimo se da svojim kupcima uvek učinimo dostupnim nešto novo i zato nemamo i ne planiramo mirise za koje se može reći “već viđeno”. Osim kada neko traži čokoladu. Ili kafu.

Savet:

Budući da su mirisi koje nudimo relativno nepoznati, predlažemo kupovinu malih količina u setovima 5/1 ili 10/1. Kasnije su dostupni u količinama od 50 i 100gr.

U radu s mirisima uvek koristite Termometar.

Kreiranje mirisa uslovljeno je pravilnim izborom sirovih sastojaka i razumevanjem njihovih mirisnih nota i hemijskog sastava. Pravilna ravnoteža zavisi od koncepta koji se zove mirisna piramida (Olfaktorna piramida), a prikazano slikom, to izgleda ovako:

U cilju postizanja ugodnog balansa, sve mirisne note kategorisane su kao Gornje note (Top), Note srca (Heart) i Bazne note (Base). Svaka nota ima svoju brzinu isparavanja prema čemu su sastojci kategorisani.

Top note
Ovo su najisparljiviji mirisi i brzo su prolazni zbog svojih manjih i lakših molekula. Najzastupljenije gornje note su: Narandža, Limun, Bergamot, Nana, Đumbir…
Prosečno trajanje je 5-15 minuta.

Heart note
Kada gornje note nestanu, tada se osećaju srednje note. One karakterišu sam miris i daju mu karakter.
To su cvetni mirisi: Ruža, Ljubičica, Jasmin, Ylang
Vreme trajanja: 20-60 minuta.

Base note
U kombinaciji sa srednjim notama, osnovne note daju dubinu mirisu i najduže ostaju aktivni. One traju od nekoliko sati do nekoliko dana.
Popularne bazne note su: Amber, Mošus, Sandalovina, Vanila, Pačuli…

Mirisne piramide nekih mirisa koje mi imamo u ponudi:

Vanilla Bourbon
Top: Whipped Cream, Coconut
Heart: Vanilla, Sweet Almond
Base: Tonka Bean, Caramel

Cactus Water
Top: Lemon, Apple Blossom, Melon, Green Stems
Heart: Water flowers, Aloe Vera
Base: Coconut, Vanilla, Musk

Orange Sunrise
Top: Orange Peel & Bergamot
Heart: Grapefruit, Yuzu
Base: Bourbon Vanilla, Cedarwood

Pomegranate
Top: Plum
Heart: Black Currant
Base: Vetiver

Black Orchid
Top: Bergamot, Jasmine
Heart: Ylang-Ylang
Base: Patchouli, Amberwood

Patchouli Paradise
Top: Patchouli
Heart: Honey
Base: Cedarwod

Spicy
Top: Lemon , Ginger Bread, Cardamom
Heart: Madagascar cloves, Crumble, Cinnamon
Base: Vanille, Tonka bean, Roasted Sugar

Almond Hazelnut
Top: Cherry, Almond
Heart: Nutmeg, Cofee
Base: Vanilla, Caramel

Framboise Cake
Top: Cinnamon, Strawberry
Heart: Hazelnut, Cinnamon, Cream
Base: Vanilla, Caramel

Nutella
Top: Hazelnut
Heart: Chocolate, Cream
Base: Caramel, Vanilla, Patchouli

Epice Blossom
Top: Cinnamon, Orange
Heart:Anise, Cloves, Black pepper
Base: Vanilla

Waffle Praline
Top: Chocolate
Heart:Roasted Sugar, Walnut, Milk
Base: Vanilla, Musk

Bourbon
Top: White Peach, Strawberry, Davana
Heart:Caramel, Tobacco, Cinnamon
Base: Oak wood, Vanille, Birch

Cimet karanfilić
Top: Cinnamon, Bitter almond
Heart:Madagascar cloves, Maple syrup
Base: Vanilla, Amber

Minor D (cvetni miris)
Top: Bergamote, Aldehyde, Ylang
Heart: Rose, Jasmine, Orange Blossom
Base: Sandalwood, Vanilla, Vetyver

Flavius (drvenasti miris)
Top: Jasmine, Caramel
Heart: Amber, Cedar
Base: Oakmoss, Amber

Adagio (cvetni-voćni miris)
Top: Mandarin, Orange blossom, Pear
Heart: Jasmine, Raspberry, Rose
Base: Sandalwood, Vanilla, Musk

Dragonfly (drvenast-voćni miris)
Top: Apple, Grapefruit, Galbanum
Heart: Cedarwood, Cardamom, Vanilla
Base: Sandalwood, Tonka, Amber

Madness (Artomatični miris)
Top: Bergamote, Nutmeg, Mandarin
Heart: Lavender, Violet, Clove bud
Base: Patchoulz, Amber, Oakmoss

Sandalwood Vanilla
Top: Bergamot
Heart: Ylang-Ylang, Orris
Base: Vanilla, Caramel, Balsam, Sandalwood

Vanilla Nuts
Top: Butter
Hearth: Caramel, Coconut
Base: Vanille

Coffee
Top: Butter, Walnut
Heart: Caramel, Cofee
Base: Vanille, Roasted Sugar

See Breeze
Top: Tangerine, Violet Leaf, Peach
Heart: Lily of the valley, Rose, Jasmine
Base: Musk, Balsamic, Amber

Palo Santo
Top: Elemi, Thyme, Cloves, Incense
Heart: Violet, Guaiac Wood
Base: Musk, Caramel, Vanille, Amber

Tuscan Cypress
Top: Cypress, Pine tree, Green notes
Heart: Eucalyptus, Cloves
Base: Oakmoss, Cedarwood, Dry wood

Oud & Velvet Rose
Top: Rose, Honey, Cloves
Heart: Sandalwood, Jasmine, Patchouli, Cedarwood
Base: Cotton sugar, Musk, Agarwood, Amber

Pumpking
Top: Pumpkin, Cinnamon
Heart: Vanilla, Cinnamon
Base: Vanilla

French Vanilla
Top: Coconut
Heart: Roasted Sugar
Base: Vanille, Cake

Musc Orientale
Top: Geranium, Orange, Lemon, Bergamot
Heart: Orange Flower, Jasmine, Ylang Ylang
Base: White Musk, Patchouli, Vanilla, Amber

Cool Tobacco
Top: Green Leaves
Heart: Tobacco
Base: Leather

White Ginger Ylang
Top: Geranium
Heart: Orchid
Base: Amberwood

Tonka Bean
Top: Cedarwood
Heart: Vanilla
Base: Styrax

Wild Fig & Ylang
Top: Green Leaves
Heart: Ylang
Base: White Musk

Clean Cotton
Top: Bergamot
Heart: Cotton Flower
Base: Rosewood

East Indian Woods
Top: Amyris
Heart: Rosewood
Base: Sandalwood

Fir Balsam
Top: Cypres
Heart: Oak
Base: Benzoe Blsam

Gin tonic
Top: Lime
Heart: Gin
Base: Juniper Wood

Smooth Vanilla
Top: Walnut
Heart: Sugar
Base: Bourbon Vanilla

Charmant (svež miris)
Top: Nutmeg, Lemon, Grapefruit
Heart: Jasmine, Cedarwood, Geranium
Base: Patchouli, Sandalwood, Vetyver, Oakmoss

Gaufrette 1970 (cvetni miris)
Top: Bergamot, Lemon
Heart: Jasmine, Ylang, Tuberose
Base: Patchouli, Sandalwood, Musk

Echo (drvenasti miris)
Top: Basil, Juniper, Cypress
Heart: Geranium, Violet, Rose
Base: Patchpuli, Moss

Biceps (cvetni miris)
Top: Italian lemon, Orange Brazil, Fir balsam
Heart: Lavender, Petit grain, Jasmin, Sambac
Base: Oakmoss, Amber, Santal, White musk

Iris (drvenasti miris)
Top: Cerdamom, Violet, Fig
Heart: Jasmin, Rose
Base: Iris, Santal

Epice Doux
Top: Cinnamon, Ginger
Heart: Dry fruits, Clove
Base: Vanilla, Tonka bean

Blue Light
Top: Orange Blossom, Lemon, Honeysuckle
Heart: Warm smooth rose
base: Wood

Sea of Monoi
Top: Raspberry, Coconut
Heart: Jasmine, Black Currant, Peach
Base: Vanilla, Honey

White Musk
Top: Jasmine Absolute, Ylang-Ylang
Heart: Lily-of-the-Valley, Vetiver, Oakmoss
Base: Musk

Dark Musk

Top: Pear, Pink Pepper
Heart: Bergamot, Patchouli
Base: Oakmoss, Musk, Sage

Fig&Spa Essence
Top: Bergamotte, Green Grass, Green Leaves
Heart: Jasmin, Iris, Ivy Leaves
Base: Velvet, Amber

Soft Leather

Top: Pink Suede, Oud
Middle: Pepper, Vanilla
Base: Tabaco

Angry Birds

Top: Black Currant, Pear
Middle: Iris, Jasmine, Orange Blossom
Base: Tonka Bean

Top10 najpopularnijih mirisa je dostupno na ovom linku >>>

Written by admin

Цандлемастер Програм лојалности

Ovaj program je bio planiran još od starta šopa i to ne zbog razvijanja “lojalnosti kupaca” već pre svega fer odnosa prema svima vama koji ostavljate neke pare ovde. I to ne neke, već se u vreme kad “su skupe pare” ovde plaća neka roba za koju se može reći da je danas luksuz.

Koliko god da je komplikovan (a meni jeste), stvar je prosta: svaki potrošen dinar se pretvara u poene u odnosu 50 dinara – 1 poen.
Tim poenima se grade nivoi pa se time definišu:

  • Bronzani 200 – 500 poena,
  • Srebrni 501 – 1399,
  • Zlatni 1400 – 1999 i
  • V.I.P. 2000 –

Svaki od ovih nivoa ostvaruje procentualni popust u visini 5, 7, 9 i 12%.
Zašto toliko? Nemam pojma. Manje od 5 ne može, a sa ovih 12 ćete znati da li je realno samo ako preživimo na tržištu. Zbog mnogih faktora na koje mi ne možemo uticati, poeni se ne dodeljuju za kupovinu proizvoda iz kategorije Materijali. Kada se sve bude smirilo i stabilizovalo, uključićemo i to.
Veći popust na količine i neke druge pogodnosti su tema za neki drugi naslov.

Ono što je bitno naglasiti je da će svima biti obračunati poeni od kada ovaj šop postoji ali da bi to uradili:
Potrebno je da se priključiš programu klikom na PRIKLjUČI SE ili da se uloguješ ukoliko već imaš nalog preko linka Uloguj se. Ista je to strana, samo drugačije spakovana. To je sve.

Informaciju o tome kao stari špijun dobiće admin i ubaciće poene. Ako to ne odradim odmah – panike bez.

Nakon logovanja prikazaće se brdo informacija, a najvažniji je Kupon kod koji se koristi prilikom kupovine. Njime se ostvaruje popust.

Kao i svaki dobar sistem, i ovaj baguje. Što zbog operativnih sistema, uređaja, debljih prstiju, umora korisnika, dioptrije ili servera… dešava se. Tada pošalji mail na ekosvece.office @ gmail.com ili pošalji poruku na Instagram, Whats App, Viber, SMS ili samo glasno opsuj, znaćemo da nešto nije u redu i doteraćemo da radi.

Videćeš i more gramatičkih grešaka kao da je admin neka premijerka. Ceo sistem je u fazi prevođenja i to je urađeno nekih 4%, samo onoliko koliko je potrebno da liči na nešto ozbiljno, i da radi. Neke grešeke neće biti korigovane jer su reči deo formula pa ga AI pakuje da bi bilo funkcionalno tako da će Moji poena, Poena&Nagrada ostati jer su My Points i 100 points ili Moji Poena i 100 poena.

Bolje nego Moji Poeni i 100 poeni 🙂

Ne bih da pozivam za slanje sugestija, primedbi i ideja već šaljite pitanja ako ih ima. Naravno, sve kritike na službeni mail, a pohvale na Google, da ceo svet vidi >>>

Written by admin

  • Го то паге 1
  • Го то паге 2
  • Го то паге 3
  • Го то Неxт Паге »

Footer

КОНТАКТ
НАРУЧИВАЊЕ
ЛИЧНО ПРЕУЗИМАЊЕ
УСЛОВИ ПОСЛОВАЊА
ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ
ПОДАЦИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ
ОБАВЕШТЕЊЕ О ОБРАДИ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ
ПОЛИТИКА КОЛАЧИЋА (Цоокиес)
ХоРеЦа ПРОГРАМ
БЛОГ





Тхе мембер оф тхе Еуропеан Цандле Мануфацтурерс




Copyright © 2025 · Candlemaster
Posvećeno majstorima Anđelu i Miti

Ekosveće i kolačići
Koristimo kolačiće na našoj Web prodavnici kako bismo omogućili najbolje iskustvo i pružili relevantan sadržaj prilikom sledećih poseta. Možete da prihvatite sva podešavanja klikom na "Prihvatam podešavanja" ili da uravljate podešavanjima klikom na "Podešavanje kolačića".
Podešavanje kolačićaPrihvatam podešavanja
Manage consent

Podešavanje kolačića

Ova web lokacija koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva dok se krećete kroz web stranicu. Kolačići koji su kategorisani po potrebi skladište se u vašem pregledaču jer su neophodni za rad osnovnih funkcionalnosti web lokacije. Takođe koristimo kolačiće trećih strana koji nam pomažu da analiziramo i razumemo kako koristite ovu web stranicu. Ovi kolačići će se čuvati u vašem pregledaču samo uz vašu saglasnost. Takođe imate mogućnost da isključite ove kolačiće. Isključivanje nekih od ovih kolačića može uticati na vaše iskustvo prilikom posete našem sajtu.
Neophodni
Алwаyс Енаблед
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
ЦоокиеДуратионДесцриптион
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Funkcionalni
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performanse
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analitika
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Oglašavanje
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Ostali
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
САВЕ & АЦЦЕПТ
Поwеред бy CookieYes Logo